palo santo

Palo Santo – Bulnesia sarmientoi és Bulnesia arborea

Ez a csodálatos örökzöld fa, mely Dél-Amerika erdeiben él, 12-15 m magasra is megnő, törzse átmérője eléri az 50 cm-t. Illatos kérgét az indián sámánok évszázadokkal ezelőtt füstölőként használták spirituális tisztításra a rossz energiák ellen. Ezt kutatások is igazolják.

Spanyol eredetű neve „Palo Santo” jelzi, milyen tisztelettel tekintettek rá. Nevének jelentése: Szent Fa.

A palo santo füstjével megtisztíthatjuk magunkat és a teret ártó-rontó hatásoktól, negatív jelenléttől, fáradt energiáktól.

Az inkák szent füstölőként használták, mert elűzi a gonosz szellemeket és a távol tartja a rontást, balszerencsét, a rosszindulatot és minden alacsony minőségű entitást.

Hatékonyan tisztítja az aurát.

A sámán bölcsesség úgy tartja, hogy a palo santo aromájához való vonzódás az érzelmi és szellemi tisztaság jele.

A palo santo szelleme nagylelkű gyógyító. Nem csak tisztítja a teret az ártó hatásoktól, de magához vonzza a pozitív energiákat is.
Ahogy ég a fa, felszabadulnak a benne lévő illóolajok, finomenergetikai szinteken elindul a tisztulás, ezáltal békét, nyugalmat, harmóniát is teremt.

Ősi gyógyító gyakorlatok szerint a fa szelleme mély bölcsességet hordoz. Ezáltal válik lehetővé, hogy fizikai szintű gyógyításra is alkalmazhassuk.

A fával tisztelettel kell bánni. Ezért sem vágják ki, hanem csak a természetes módon lehullott faanyagot használják fel.

Kérjük meg a szent fa szellemét, tisztítson meg bennünket és a teret, hozzon harmóniát és tisztaságot számunkra, majd gyújtsuk meg a füstölőt.

Könnyen meg lehet gyújtani, majd ezután a láng elfújásával, a felszálló füsttel tisztítunk. Levegő ráfújásával élénkíthetjük a füstölést.

A füstölőt ne oltsuk el, hagyjuk, hogy magától kialudjon a parázs!

Tértisztításkor az ablakot nyissuk ki, hogy a füst által ki tudjon menni, amitől szeretnénk megtisztulni.

Mind a(z) 3 találat megjelenítve