Szelenit

szelenit
A szelenit kristály megajándékoz az egyetemes Isteni nyugalom és biztonság energiájával.


Talán ahhoz hasonlatos, amikor kisgyermekként édesanyád ölelésében megpihentél. Tudtad, hogy minden úgy van jól, ahogy van, biztonságban vagy, szívedet a nyugalom és szeretet árasztotta el.

A kristály energiája áramló, folyékony, szikrázóan fehér, néha fátyolos.

Képes lemetszeni a ránk tapadt energiákat, a bekapcsolódásokat, mások vagy akár magunk teremtette érzelmi és gondolati csomagokat.

Egyfajta szűrő-hálóként működik, mely folyamatosan áramlik és átszűri saját magán a környezetében lévő teret. Leginkább asztrális, érzelmi szinten.

A kristály felülete nagyon érzékeny, akár körömmel is karcolható, óvatosan használjuk. Ezért ritkán készítenek belőle ékszert.
Vízbe ne tegyük, könnyen oldódik.

?

Az áttetsző szelenitnek nagyon finom a rezgése, és tiszta tudatot biztosít, megnyitja a koronát és a magasabb rendű koronacsakrát, elérhetővé teszi az angyali tudatot és a magasabb rendű útmutatást.

A tiszta szelenit a fénytesthez kapcsolódik, és segíti lehorgonyozni a Föld rezgésében.

A szelenit nyugodt kő; mély békességet nyújt, kitűnő meditációhoz és spirituális tevékenységekhez.

A telepátia fokozható azok között, akik egy darab tiszta rezgésű szelenitet tartanak.

A legtisztább áttetsző fehér szelenit éteri tulajdonságú; azt tartják róla, hogy a fény és az anyag közötti teret foglalja el. Ősi kő, és mégis azok közé a kristályok közé tartozik, amelyek a legerőteljesebben hordozzák az új rezgést a Földön.

A szelenitet használhatjuk védelmet nyújtó kristályrács készítésére a ház körül; ahhoz pedig, hogy biztonságos és nyugodt teret teremtsünk, amelyet nem zavarnak meg a kívülről jövő hatások, belülre, a ház sarkaiba is tegyünk ilyen követ.
Ha egy nagy darab szelenitet helyezünk el az otthonunkban, békés légkört biztosít. A szelenitpálca segítségével leválaszthatjuk az entitásokat at auráról, vagy megakadályozhatjuk, hogy bármi külső hatás érje a tudatot.

Mivel mindannak a lenyomatát hordozza, ami a világban történik, a szelenit elér más életekbe is.

Nagyon hasznos az eddigi fejlődés ellenőrzésére, és hozzárendelést biztosít ahhoz a tervhez, amelyet mostani életünkről a köztes létállapotban állítottunk össze.

Hajszálpontosan megjelöli azokat a feladatokat és dolgokat, amelyeken még dolgoznunk kell, s megmutatja, miként oldhatók meg a legjobban.

Használható kristályjóslásra is; bepillantani a jövőbe vagy kideríteni, hogy mi történt a múltban.

Pszichológiailag: a szelenit segít a megítélést és az előrelátást.

Mentálisan: elrendezi a zűrzavart és lehetővé teszi a mélyebb összefüggések felismerését. Biztosítja annak a tudatos megértését, hogy mi is történik a tudatalatti szintjén. A kiszámíthatatlan érzelmeket hatékonyan eloszlatja és stabilizálja.

Gyógyhatása: a szelenit összehangolja a gerincoszlopot, és fokozza a rugalmasságát. Véd az epilepsziás rohamoktól. Semlegesíti az amalgámtömések higanytartalmát és a szabadgyökök hatását. Legfinomabb gyógyhatását energetikai szinteken fejti ki.

Szelenit típusai színek alapján

Narancssárga–barna szelenit: földeli az angyali energiákat, és segíti a Föld gyógyulását.
Kék szelenit: a harmadik szemre téve nyugtatja az elmét, lehetővé teszi a meditáció alatti tudattalan állapotot, és gyorsan feltárja egy probléma lényegét.

Zöld szelenit: segít, hogy a legmagasabb rendű jó érdekében tevékenykedjünk. Lehetővé teszi, hogy jó véleménnyel legyünk önmagunkról, valamint segít megszüntetni az öregedés jeleit a bőrön és a csontozaton.

Halfarok szelenit: mélyrehatóan gyógyítja az idegeket. Rendkívüli módon nyugtatja, stabilizálja az idegeket, és hatástalanítja a feszültséget. A szelenitnek azt a fajtáját gyakran nevezik angyalszárnynak is, mivel elősegíti a kapcsolatfelvételt az angyalokkal.

Sivatagi rózsa szelenit: segít megszüntetni az önként vállalt programokat, amelyek már túl régóta tartanak. Feloldja a programot, és megkönnyíti, hogy megfelelőt találjunk helyette. Használható a feladatokkal való azonosulás megerősítésére is.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

A Kristályok Barlangja
A valaha talált legnagyobb természetes kristály szelenit.

300 m mélyen a Naica-bányában (Naica, Chihuahua, Mexikó) 2000-ben felfedeztek egy barlangot, amit azóta a Kristályok barlangjának vagy Óriás Kristálybarlangnak hívnak.
A fő kamrában óriás szelenit kristályok rejtőznek. A legnagyobb 12 m hosszú, 4 m széles és 55 t.
A barlangban kb. 58°C van, a páratartalom 90-99%, így csak nagyon rövid ideig lehet ott tartózkodni.
Forrás

Ha szeretnél szelenit kristályt, válogass a legszebbek között itt.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt