Sungit – A karéliai csoda

sungit

A sungit kialakulásának módja máig tisztázatlan. Az ásvány talán a Phaeton bolygó maradványa, de az is elképzelhető, hogy tengeri algák, eleven egysejtűek szerves iszapjából keletkezett, és összefügg a földi élet kialakulásának csodájával. Ezek a tengeri algák tartalmazzák ugyanis a természetes alakban csak rendkívül ritkán előforduló fulleréneket, amelyek a sungitban is megtalálhatók.

De mi a különös ebben a rendszerint fekete, szénszerű ásványban?

A sungit akár 95 százaléknyi szenet is tartalmazhat. A kő széntartalma akkor a legnagyobb, ha szerkezete üveges, színe pedig fémes fekete. Ezt nemes sungitnak is nevezik. Csak megmunkálatlan formában kapható, mivel szerkezetéből adódóan nem lehet belőle csiszolt vagy formázott ékkövet előállítani. Ha kevesebb szenet tartalmaz, sungitnak vagy sungitszénnek nevezik. Széntartalma ekkor legfeljebb 70 százalék, és ékszer, védőlemez vagy csiszolt kavics is készülhet belőle.

A szén az az anyag, amely az életet alkotja. A víz és az oxigén után a szén a legfontosabb elem, megtalálható minden élőlényben, valamint a földköpenyben is. Képes összetett molekulákat alkotni, ezért kötést alakít ki szinte minden elemmel, de főleg a vízzel és az oxigénnel.

Az említett fullerének a sungitnak tulajdonított legtöbb gyógyhatásban szerepet játszanak.

Vegyi tulajdonságaiból adódóan a kőnek igen jó az elnyelő képessége, ezért energetikailag valószínűleg képes távol tartani viselőjétől minden negatívumot, így nemcsak gyógykristályként, hanem amulettként is alkalmazható. Már ma is használják a mobiltelefonok és egyéb rádióhullámot kibocsátó eszközök elektromágneses sugárzása elleni védelemre.

Szintén magas széntartalmának és a különleges C60-as fullerénnek köszönhetően a sungit reakcióképessége igen magas, ugyanakkor érdekes szelektív tulajdonságokat mu­tat. Dmitrij Rogov, a sungit szakértője ezzel kapcsolatban azt írja, hogy a sungit elvonja a testtől, ami megterhelő, viszont feltölti azzal, amire szüksége van.

Természetesen roppant izgalmas a kő kiemelkedő természetes antioxidáns, más néven gyökfogó képessége is. Ezért napjainkban az öregedésgátló krémeket vegyi úton előállított C60-as fullerénnel dúsítják.

A legszilárdabb fullerén, ahogyan az a sungitban megtalálható, 60 szénatomból áll. Az Arkhimédész görög matematikusról elnevezett arkhimédészi testek közé tartozik. A C60-as fullerénnek 32 lapja, 12 ötszöge, 20 hatszöge, 90 éle és 60 sarka van.

A sungit sok más hasznos tulajdonsággal is rendelkezik, például használható ízületi porckopás, és a légúti betegségektől a szív- és érrendszeri betegségekig számos panasz enyhítésére.

A csakrarendszerben különösen a gyökércsakra működését serkenti, így jó segítséget nyújt a földelésben.

Újabban már a sungit mezőgazdasági és zöldségtermesztési alkalmazására is akad példa, de szobanövényeinknek is jót tesz, ha öntözővizükbe sungitot teszünk. Akár az élettér és a víz energetizálására, akár amulettként, akár a fürdővízbe téve regenerálódásra használják, ezzel a kővel sok hatékony módszer áll rendelkezésünkre jólétünk megteremtéséhez.

Forrás: Petra Neumayer – Tom Peter Rietdorf: Titokzatos orosz gyógymódok c. könyv
Kép: pinterest.com

Találd meg kedvenc sungit kristályod itt.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt