Stonehenge kristály – Preseli kékkő

preseli kékkő

A preseli kékkő az álmodás és a hosszú emlékezet ősi köve, amely az angliai Wiltshire megyében álló Stonehenge belső körét is alkotja, s kilép a térből és az időből, hogy elérje a többszörös dimenziókat.

Hatalmas tellúr elektromágneses töltésének köszönhetően megnyitja a kozmikus horgonyt, és a Föld magvához rögzíti, így megingathatatlan szilárdságot kölcsönöz a belső energiáknak, hogy rezzenéstelenül kiállhassuk a Föld változásait. Ezt követően összehangolja az energiánkat a galaktikus középponttal, így a Föld és a galaxis között lebeghetünk, valamint engedhetjük, hogy az energiahullámok a testünkön át áramolhassanak, és földelhessék magukat a bolygó középpontjában.

Sámáni horgonyként is szolgál az alsó és felső világba tett utazások során.

Az egyedülálló brit kékkő Merlin energiájához és a mindenkiben ott élő sámánhoz kötődik.

Erős szálak fűzik Földanyához, így figyelmeztet, hogy bárki, aki a Földnek árt, saját magának is árt.

A krétával vagy tűzkővel kombinált kékkő akkumulátorként működik: generálja, a földbe vezeti és földeli a spirituális erőt és energiát, erősíti a pszichikai és a metafizikai képességeket.

Az előző életekbe tett felfedezőutak látomást hozó köveként ez a kristály különösen nagy segítséget nyújt, ha kelta örökségünket kutatjuk, és elvezet a mélyében rejtőző egyiptomi tudáshoz is.

A szóma- vagy az előzőélet-csakrán különösen hasznosa lélekrészek visszahozásához és az erőnk visszaszerzéséhez, mivel erőfeszítés nélkül lép a múltba. Az álmodás tökéletes köve, gyorsan megadja a válaszokat, és segít elérni, majd a magunkévá tenni a spirituális ismereteket.

A kékkő esetében fontos a méret, egy kis darabka rendkívül intenzív lehet, míg a nagyobbakat éjszakára tanácsos kivinni a hálószobából, nehogy túl erősen stimuláljanak.

Az irány is fontos ennél a kőnél, mert ha a kővel dolgozva nyomást érzünk vagy megfájdul a fejünk, forduljunk el, és nézzünk másik irányba, vagy fordítsuk el a követ.

Átállíthatja a belső vagy a spirituális iránytűnket. Kötődése az égtájakhoz azt jelenti, hogy vezeti a Föld elektromágneses energiáit, és segít a tellúráramlatokon közlekedni, vagy gyógyítani a Föld rácsozatát.

A kő összeköt minden kőkört egyetlen hatalmas energiaspirál formájában a Brit-szigeteken, majd összekapcsolódik a bolygó más erőközpontjaival is. Feltárja a körökbe és más szent helyekbe kódolt geometrikus energiamintákat, és elősegíti összekapcsolódásukat ott, ahol az energia sérült vagy megtört, akár szándékos tett, akár véletlen baleset eredményeként. Ha egy szent hely erejéből alantas céllal merít valaki, a kékkő megszakítja a kapcsolatot, és megóvja a hely energiáját.

A kékkő fejleszti az akaraterőt és a bátorságot, óriási erőt ad, így segít higgadtan átvészelni a kemény helyzeteket, valamint megérteni a tanításukat. Erősíti az energiát is, és minden szinten védelmet nyújt. Összeköti a szív-, a csecsemőmirigy- és a torokcsakrát, így mindig kimondhatjuk az igazat.

A kékkő egy pontba fókuszál, így megtisztítja az elmét a jelentéktelen dolgoktól, teret adva ezzel, hogy a tudás intuitív módon törjön fel bennünk a felszínre.

Stabilizál, segít magunk mögött hagynunk a régi kötődéseket és érzéseket, hogy nyugodtan élhessünk a pillanatban.

A kékkő fokozottan fizikai kő, érinti valamennyi érzékünket, kiegyensúlyozza az energiát, valamint – nem meglepő módon – segíti a kineziológiát és a pszichometriát. Erőteljesen kötődik a gyógynövényekhez és azok tudományához, de különösen a hegyekben honos gyógyfüvekhez. E kő ellentétes hatást kelthet: elcsendesíti a túlzásokat és új erővel tölt fel, ha valami hiányzik.

A kékkő erősíti azt a képességünket, hogy fizikai szinten érzékeljük az energiavonalakat vagy a kristályok rezgéseit, és ráhangolódjunk az emberi test finom rezgéseire, például az akupunktúrás pontoknál. Ha kékkővel a kezünkben járjuk a vidéket, kötöttségek nélkül „rákapcsolódunk” mindenre, ami ott történt. Ez az erőteljes kő segít „a pillanatban léteznünk”.

Jó hatással van a torokra és az immunrendszerre, valamint egyensúlyba hozza a test energiáit.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

preseli kékkő
Mítoszok és legendák az ősi Preseli Kékkőről

Sarah Steele (régészeti kutató, geológus, gemológus), az ősi Preseli kékkő szokatlan történetét taglalja.

2010 körül egyre nagyobb mennyiségben jelent meg az ásványpiacon a Preseli foltos kristály. Ékszereket, dísztárgyakat, marokköveket készítenek belőle, de nyers formában is elérhető.
A nagy kereslet hatására már zajlanak a tárgyalások a kitermelés korlátozásáról, beszüntetéséről, hogy védjék ezt a természeti kincset, mely több szempontból is kiemelkedően fontos a Brit-szigetek lakói számára.

A Salisbury síkságon fekvő Stonehenge, Wiltshire 1986 óta az UNESCO Világörökség része.
A híres kör alakú építmény Kr.e. 3700-1600 között folyamatosan vallási, spirituális helyszínként szolgált.
A megalitok puszta mérete, koncentrikus tervének és építészeti kialakításának kifinomultsága, a kövek formázása és építésének pontossága teszi a Stonehenge-t, a világ egyik legimpozánsabb őstörténeti megalitikus műemlékévé.

A külső kört alkotó nagy kövek sarsens néven ismertek. Kemény, ellenálló homokkövekről van szó, amelyekről azt feltételezik, hogy a jégmorénából gyűjtötték össze a helyi Salisbury-síkság környezetében. A belső kört alkotó kisebb kövek és a belső patkó, a „kékkő” néven ismert anyag nem őshonosak Salisbury-síkság területén.

Az új felfedezések segíthetnek megérteni, miért épült Stonehenge. Parker Pearson professzor és csapata úgy véli, hogy a kékköveket Stonehenge-ben emelték Kr. e. 2900 körül, jóval azelőtt, hogy az óriási sarseneket készítették volna (Kr. e. 2500 körül). Miért döntött tehát a neolitikum embere a Preseli kékkő használata mellett?

A monmouthi Geoffrey tizenkettedik századi beszámolója azt a mítoszt veszi alapul, mely szerint Merlin a köveket Stonehenge-be hozza, és kijelenti, hogy a kövek olyan gyógyászati ​​tulajdonságokkal bírnak, amelyekhez a kövek mosásával, majd a víz fürdőkbe öntésével lehet hozzáférni. A víz elnyelte a kövek gyógyító erényeit. A pembrokeshire-i folklór ma is azt sugallja, hogy a preseli kékkövek gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek.

Van még egy érdekes (és meglepő) aspektusa a Preseli kékköveknek, hogy viszonylag nagy részüknek (talán 10% -nak) ritka tulajdonsága, hogy litofonnak számítanak, azaz „zenei kövek”. Vagyis csengenek, mint egy csengő vagy gong, vagy zenghetnek, mint egy dob, ha egy kis kalapáccsal ütik meg őket.

Az a tény, hogy a lithofonok a Carn Menyn-gerinc mentén találhatók, arra utal, hogy a hang valóban fontos tényező lehetett abban, hogy az általános elhelyezkedés különleges legyen a neolitikumban élők számára – a kövekből származó hangokat talán úgy érzékelték, mintha a szikla és a bennük élő szellemlényektől származnának.

A kékkő neolitikum által tanusított fontosságának vagy különleges jellegének hátterében tehát az a gondolat látszik, hogy a Preseli hegyeket abban a korszakban szent földnek tekintették.

Forrás: Gems&Jewellery 2016. március / ápr. / 25. kötet / 2. sz. 25–27; gem-a.com

Ha szeretnél Stonehenge Preseli Kékkő kristályt, itt meg tudod rendelni.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt