Napkő

napkő

A napkő jókedvű és visszafogottan ösztönző kő.

Életörömöt és jó természetet ad át, erősíti az intuíciót.

Ha úgy érezzük, hogy az élet semmi jót nem tartogat számunkra, segít megtalálni az örömünket és arra ösztökél, hogy ne hagyjuk el magunkat.

Megtisztítja a csakrákat, fényt és energiát biztosít; s lehetővé teszi, hogy az igazi énünk boldogan kiragyogjon.

A hagyomány szerint a napkő a jóakaratú istenekhez és a jó szerencséhez kötődik.

Alkímiai kő, amely meditáció alatt és a mindennapi életben is szoros kapcsolatot biztosít a fényhez és a Nap éltető erejéhez.

A napkő rendkívül hatékony módon távolítja el azokat a “horgokat” amelyeket mások akasztottak ránk akár a csakránkba, akár az aurába. Ezek a horgok szellemi vagy érzelmi szinten lehetnek, s származhatnak birtokolni vágyó szülőktől, gyerekektől vagy szerelmi partnerünktől. Így szívják el az energiánkat. A napkő azonban ennek a kapcsolódásnak szeretetteljes módon véget vet, és rendkívül hatásosan vágja el a gúzsba kötő köteléket.

Mindig tartsuk magunknál a napkövet, amikor nehhezen mondunk nemet, és folyamatosan áldozatot hozunk másokért. Megszünteti a kölcsönös függőséget, elősegíti önmagunk erősítését, a függetlenséget és az életerőt.

Ha valamilyen késlekedés akadályoz bennünket, a napkő azt is legyőzi.

Érzelmileg: remek ellenszere a depressziónak, felderíti a komor hangulatokat. Főleg az évszakokhoz kötődő mániás depresszióra hatékony, fényt visz a téli sötétségbe. Megszünteti a kirekesztettséget, a hátrányos helyzetűséget és az elhagyatottság érzését. Feloldja a gátlásokat és a bogarainkat.
A visszára fordítja a kudarcérzetet, növeli az önbecsülést és a magabiztosságot.

Optimistává és lelkessé tesz: pozitívan állunk hozzá a történésekhez. Még a legmegrögzöttebb pesszimista sem tud ellenállni a napkőnak. A napfonatcsakrára téve kivonja–átalakítja a terhes és elfojtott érzelmeket.

Gyógyhatása: a napkő serkenti az öngyógyító képességet, szabályozza a vegetatív idegrendszert és összehangol minden szervet. Jótékonyan hat a krónikus torokgyulladásra, enyhíti a gyomorfekélyt. Kristályrácsot rakhatunk ki belőle a test körül, és segítséget jelent a porcproblémákra, a reumára, valamint általános érvénnyel a fájásokra és a fájdalmakra.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

Viselhetjük medálként, vagy tegyük a zsebünkbe marokkőként. Meditálhatunk is vele.

Ha szeretnél napkő kristály medált, válogass a legszebbek között itt.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt