Malachit

malachit

A malachit az egyik legrégebbi ismert kő, és évezredek óta használják gyógyító és átalakító tulajdonságai miatt. Az ókori egyiptomi időkben a felsőbb osztályok a malahitot használták fő erőköveikként. Támogató erőként segített nekik az égi energiákat fizikai szintre hozni. A fáraók gyakran díszítették fejdíszük belsejét malachittal; úgy gondolták, hogy ez segít nekik bölcsen kormányozni.

Malachit kristály

Női kő

Segítségével szabályozható a havi menstruáció és a menstruációval járó görcsök. Használható a vajúdás fájdalmának enyhítésére is, és gyakran Bábakőnek is nevezik. Sokan úgy vélik, hogy a malachit rezonál a nőkre és testükre, lehetővé téve számukra, hogy túllépjenek a szexualitás során tapasztalt problémákon.

Serkenti a vizualizációs képességet. Elevenné, világossá teszi az álmokat és az emlékeket.

Földeli a bolygón a spirituális energiát.
Erős a kapcsolata a természettel és a tündéri erőkkel.

Felszabadítja és oldja a gátlásokat, a szégyenlősséget és az érzelmek kifejezésére ösztönöz. Erősíti az empátiát és a barátságot.

A régi, elnyomott traumákat, fájdalmakat a felszínre emeli, hogy szembenézhessünk velük és tovább léphessünk.

A malachit segít felismerni egy helyzet, egy történés lényegét, üzenetét. Arra emlékeztet, hogy a környezetünkben és a kapcsolatainkban ismétlődő minták az élet tanításai, melyeket fel kell ismernünk, tudatosítanunk, majd továbblépnünk. Így segíti a szellemi, lelki fejlődést.

Erőt ad, hogy felismerjük és meghaladjuk az áldozat-elnyomó játszmákat.

Felerősíti mind a negatív, mind a pozitív energiákat.
Könnyedén elnyeli a negatív energiát és a szennyező anyagokat, a légkörből és a testből egyaránt összegyűjti azokat. Használat előtt és után is mindig alaposan meg kell tisztítani!

A malachit támogatást nyújt, hogy a kreatív energiákat, ötleteket fizikai szinten is képesek legyünk megvalósítani.

Kiváló szövetséges mindazok számára, akik korábbi traumák, rossz tapasztalatok miatt félnek használni saját erejüket, meghúzni a határokat és kiállni magukért.
Oldja a konfrontációtól és az önkifejezéstől való félelmet; segít azoknak, akik félnek attól, hogy meglátják vagy észreveszik őket, vagy ellenállnak az univerzumban elfoglalt jogos helyük elfogadástól.

Megtanítja, hogyan kell felelősséget vállalni tetteinkért, gondolatainkért és érzéseinkért.

A malachit a negatív energiákkal szembeni védelem egyik legfontosabb köve. Pozitív rezgésekkel hatja át az auretikus mezőt, és megerősíti a természetes energetikai burkot, amely kiszűrheti az ártó erőket.

A malachit a szív legegészségesebb energiamintáját sugározza. A szívcsakra harmonizációja révén mind az érzelmi szívnek, mind magának a fizikai szervnek előnyös.

Segít fenntartani az érzelmi egyensúlyt, pozitív, belső béke állapotban maradni, megmutatja hogyan tudjuk nem átvenni mások érzelmi poggyászát. Fokozott képességet kínál arra is, hogy megismerjük saját érzelmi csapdáinkat és buktatóinkat, segít ezeken felülemelkedni.

Ha összehangoljuk a malachit kristályt a napfonat csakrával, fokozza a belső erőt, az akaraterőt; könnyebben tudunk ellenállni a különféle kísértéseknek, legyen az akár egy fagyi, vagy hűtlenség. Rámutat, hogyan nemesítjük ezáltal saját lényünket.

Erősíti bennünk az önállóságot, a becsületet, a bizalmat és a felelősségtudatot.

Érzelmi szinten a szeszélyes hangulatot intenzívebbé teheti, de gyorsan meg is változtatja. Hatására sokkal mélyebben éljük meg az életünket, mert kockázatvállalásra és változásra ösztönöz. Könyörtelenül megmutatja, hogy mi akadályozza a spirituális fejlődésünket.

A szívcsakrára helyezve egyensúlyt és harmóniát hoz. Megnyitja a szívet a feltétel nélküli szeretet felé.

Megerősíti a megfigyelőképességet, még az apró dolgokat is sokkal gyorsabban érzékeljük, és felismerjük azok jelentését. Ezáltal szintén növeli a kritika és az önkritika képességét, valamint az erre való hajlandóságot. Segít megérteni a bonyolult elképzeléseket.

Lehetővé teszi, hogy kilépjünk az elme zakatolásából és a szívközpontunk által gondolkozzünk, hozzuk meg döntéseinket.

Erősíti az információk befogadásának és feldolgozásának képességét, enyhíti a mentális zavarokat, beleértve a pszichiátriai betegségeket is. Jól alkalmazható a diszlexia ellen.

Támogatja, hogy megértsük a tudatalattiból érkező ösztönös megérzéseket és a jövőből származó üzeneteket.
Lehatol a probléma gyökeréig, hangsúlyozza az intuíciót és az éleslátást.

Rendkívül sokoldalúan gyógyít. Összehangolja a DNS és a sejtek felépítését, erősíti az immunrendszert.

A malachit nagyon hatékony kő, de óvatosan kell vele bánni!
Mérgező, csak csiszolt formában szabad használni!
A porát nem szabad belélegezni!

Forrás: healingwithcrystals.net; Judy Hall – Kristálybiblia; Katrina Raphaell – Crystal Enlightenment

Ha szeretnél egy gyönyörű malachit kristályt, itt meg tudod rendelni.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt