Kék Aragonit

aragonit

Az aragonit és a kalcit kémiai szerkezete azonos (CaCO3), így a kristályok hatásaiban is sok az egyezőség. Azonban keletkezésük és fejlődésük folyamán más-más hatások érik, így színben, formában és rezgéseikben is vannak különbségek.
Különbséget tenni a zöld kalcit és a kék aragonit között a töréskor lehet: az aragonit rombuszos formában törik, míg a kalcit háromszöges mintát ad.

Az ásvány gyönyörű zöldeskék, türkiz színe a víz elem erejéhez, a tengerek, óceánok, tavak minőségéhez kapcsolódik.
Segít felszínre hozni az elnyomott érzelmeket, régi sérülések, sebek finom gyógyítója. Kimondatja velünk mindazt, ami a lelkünket nyomja, így tudatosít a problémákkal és gyengéden rávezet a megoldásra.

A kék aragonit finom zöldes-kék árnyalata a réznek köszönhető, amely – mint hatékony energiavezető – erősíti és megalapozza a spirituális kommunikációt. A réz hosszú ideje szent a szerelem istennője, Vénusz számára, és ez a gyengéd kő megtisztítja és összhangba állítja a finomtesteket a fizikaival, egyensúlyba hozza a jin és a jang energiákat, így elősegíti az optimális jóllétet.

A kék aragonit egyesíti a harmadik szem, a torok- és a szívcsakrát, így segít kifejezni spirituális meglátásainkat.
Eltávolítja az illúziókat, melyeket önmagunkról és az életünkről alakítottunk ki.

Ez a kristály töretlen optimizmust kölcsönöz, és segít megtalálnunk az utunkat keresztező problémák forrását, a fejlődés lehetőségeivé változtatva őket. A kék aragonit hasznos a belső gyermek munka során, és segít lelkünk terveit megvalósítani jelenlegi életünkben.

Felemeli és megnyugtatja a szellemet, valamint segít, hogy kifejezhessük mélyebb érzéseinket.

Ha szerelmet szeretnénk vonzani az életünkbe, különösen akkor, ha spirituális ikerlángunkat keressük, kérjük meg a kristályt, hogy hívja hozzánk.

A kék aragonit segítségünkre lesz mindenféle lélegzéssel vagy hanggal kapcsolatos munkában, megerősíti a tüdőt és a torkot. Segítségével kényelmesebben érezhetjük magunkat a fizikai testünkben.

Erőteljes földgyógyító és lélekgyógyító.
Jótékonyan hat a stresszre, a sejtmemóriára, oldja a görcsöket, erősíti a légzőszerveket.

A zöld kalcit szellemi gyógyító. Oldja a merev meggyőződéseket, a régi programokat, és újra egyensúlyt teremt a gondolkodásmódban.

Segíti elengedni mindazt, ami bár ismerős és kényelmes, de tovább már nem szolgálja az érdekeinket; támogatja a kommunikációt, valamint egy régóta halódó helyzet pozitív irányú elmozdulását.

A zöld kalcit segít a gyerekeknek, megvédi az álláspontjukat a vitákban.

Elnyeli a negatívvitást, és megszabadítja a testet a bakteriális fertőzésektől. Enyhíti az ízületi gyulladásokat, valamint a szalagok és az izmok összehúzódását, de hasznos a törött csontok összeillesztésekor is.

Zöld sugarai csillapítják a lázat, az égési sérüléseket és a gyulladást, nyugtatják a mellékveséket, enyhülést jelentenek a harag kiváltotta rendellenességekre.

Forrás: www.healingwithcrystals.net; Judy Hall – Kristálybiblia
Kép forrása: pinterest.com

Ha szeretnél kék aragonit kristályt, itt meg tudod rendelni.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt