Karneol, a Tűz ereje

karneol

A karneol kristály a tűz és a vibráló energia kristálya. Felpezsdíti, életerővel tölti fel energetikai testünket. Nagy energiával bíró, stabilizáló kristály, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítése.

Felszínre hozza és megújítja a bennünk lévő kreatív szenvedélyt, segít ennek kifejezésében.

A művészek kristályának is nevezik.

Segít felszabadulni a saját elménk alkotta korlátok alól, összekapcsol a szívközpontunkkal, így a kreatív-alkotó folyamatokban saját belső isteni énünket bontakoztathatjuk ki.

Növeli az önbizalmat és fejleszti az önértékelést. Bátorságot ad és elősegíti a pozitív életszemléletet.

Arra tanít, hogy méltóak vagyunk a világhoz és ne elégedjünk meg a kevesebbel. Segít, hogy biztonságban érezzük magunkat a vagyok, aki vagyok jelenlétben és ebben a tudatban tegyük a dolgunkat, járjuk a saját utunkat.
A karneol kristály segít bízni a megérzéseinkben. Lehatol cselekvéseink mozgatórugójának a gyökeréig, legyőzi a negatív körülményeket, és állhatatossá tesz.

Hatékonyan véd az irigységtől, dühtől és a sértődéstől akár a sajátunkról van szó, akár máséról.

Csillapítja a haragot, száműzi az érzelmi negatívvitást és életszeretettel helyettesíti.

A karneol kristállyal gyógyíthatjuk a szakrális csakrát, oldhatjuk a kialakult blokkokat, gátakat.

Serkenti az anyagcserét. Aktiválja az alapcsakrát, hat a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást és az impotenciát, gyógyítja a hát alsórészének problémáit, a reumát, az ízületi gyulladást, az idegzsábát és a depressziót, különösen előrehaladott életkorban. Szabályozza a testnedveket és a veséket, meggyorsítja a csontok és az ínszalagok gyógyulási folyamatát, valamint megállítja a vérzést. Fokozza a vitaminok és az ásványi anyagok felszívódását, biztosítja a szervek, a szövetek jó vérellátását.

Más kristályok mellé téve megtisztítja azokat.

A karneol kristályt már az ókori Egyiptomban is használták. Ékszereket, faragványokat készíettek belőle. Tutanhamon gyönyörű arany maszkját is ékesíti, valamint a számos ékszert, melyet a sírkamrájában találtak.
Az ókorban a harcosok karneolt fűztek a nyakukba, hogy bátorságot adjon a csatában.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia írása alapján

Ha szeretnél egy gyönyörű karneol kristályt, válogass a legszebbek között itt.

Spirituális Ajándék FB csoport

larimArt kristálybolt
ásványbolt