Cölesztin vagy Szelesztit

cölesztin
A cölesztin magas rezgése Isteni energiákkal van telítve.

A végtelen spirituális nyugalmat ismerteti meg velünk, és kapcsolatot teremt az angyali birodalommal.

Óriási lökést ad a spirituális fejlődésnek és a megvilágosodás felé ösztökél bennünket.

Hasznos a tisztánlátáson keresztüli kommunikációnak, az álmok visszaidézésének és a testen kívüli utazásoknak az elősegítésére.

Ez a csodálatos kristály fejleszti a szív tisztaságát, vonzza a jó szerencsét. Gyógyítja az aurát és feltárja az igazságot. Olyan kő ez, amelyik egyensúlyt és rendet teremt. A benne rejlő mély nyugalom segít megoldani a konfliktusokat, és stresszes időszakokban harmonikus légkört teremteni. A cölesztin megjavíthatja a megromlott kapcsolatokat azzal, hogy teret nyit a békés véleménycserének.

Kreatív kő és kifejezetten hasznos a művészetben.

Pszichológiailag: a cölesztin finom erőt és óriási belső békét ad, annak ellenére, hogy nagyobb nyitottságra ösztökél az új tapasztalatokkal szemben. Arra tanít, hogy bízzunk a végtelen isteni bölcsességben. Nyugtató hatása csillapítja a heves érzelmeket.

Mentálisan: a cölesztin megnyugtatja és élesíti az elmét, eloszlatja az aggodalmakat, támogatja a tiszta gondolkodásmódot és a gördülékeny kommunikációt. Segíti átlátni az összetett elképzeléseket. Szintetizálja az értelmet és az ösztönt, szellemi kiegyensúlyozottságot biztosít.

A harmadik szemre téve utat nyit az univerzális energiához. Valamennyi teremtmény békés együttélésének látomását vetíti elénk, és felébreszti bennünk a teljes harmónia lehetőségét.

Gyógyhatása: kitűnő gyógyító kő: csillapítja a fájdalmat és szeretetet hoz. Jótékonyan hat a szem és a fül betegségeire, kiszűri a mérgeket, és a sejtek szintjén helyreállítja az optimális állapotot. Nyugtató hatása oldja az izomfeszültséget, de enyhíti a szellemi gyötrelmet is. Bármilyen kék kristállyal hatékonyan megnyitja és gyógyítja a torokcsakrát, valamint a hozzá társuló fizikai betegséget.

Forrás: Judy Hall – Kristálybiblia

A cölesztin különlegessége: egy apró óceáni lényt rejt magában. Az Acantharea sugárállatka kristályosodott formáját. A cölesztin egyik alkotóeleme a stroncium. (A stroncium csak ásványi fromában van jelen a természetben a cölesztinben és a stroncianit ásványokban.) Ez a csupán egy-két tized mm-es sugárállatka a stronciumot használja fel anyagcsere folyamataiban.
E parányi, egysejtű élőlények kristályszálas váza különleges, csillagszerű megjelenési formát vesznek fel, melynek eredménye, hogy nem fosszilizálódtak, hanem ún. biomineralizálódás révén, kikristályosodtak a cölesztin ásványokban. Lényüket őrzi a csodás cölesztin kristály.

cölesztin

Képek forrása: pinterest.com

Narvál Kristály ásványbolt