Az 5G és az elektromágneses sugárzás hatásairól

Dr. Magda Havas kutatásai alapján

Környezeti toxikológus, egyetemi docens, adjunktus, professzor, tudományos kutató, az elektromágneses szennyezés biológiai hatásának kutatásával foglalkozik, 25 éve tanít a témában a Trent Egyetemen. 

Mi az 5G?

Az 5G az ötödik generációs kommunikációs technológiára utal. Gyorsabb kapcsolatot tesz lehetővé. 
Az 1G (2,4 Kb/s) hangot szolgáltatott,
a 2G (64 Kb/s) sms-t,
a 3G (2 Mg/s) lehetővé tette számunkra az internet-hozzáférést,
a 4G-vel (100 Mb/s) videókat tudunk letölteni,
az 5G (több, mint 1 Gb/s) pedig egy olyan technológiát tesz lehetővé, ami szinte azonnali letöltési sebességet ad.  

Fontos, hogy az 5G nem helyettesíti a 4G-t. Hozzáadódik az összes többi frekvenciához.
Használja
az alacsony (600 MHz, 800 MHz, 900 MHz),
a közép (2,5 GHz, 3,5 GHz, 3,7-4,2 GHz) és 
a magas (24 GHZ, 28 GHz, 37 GHz, 39 GHz, 47 GHz) frekvenciájú tartományokat.
A magas frekvenciájú tartomány milliméteres (small cell) hullámokból áll.

5G
Kép forrása: 5gtechnologyworld.com
Az 5G infrastruktúra

Az infrastruktúra műholdakból, makrocellás központokból, lakóházak előtt, lámpaoszlopokon és telefonpóznákon 100-300 méterenként elhelyezett kisméretű cellákból és száloptikából áll. A száloptika viszonylag biztonságos, mert a sugárzásnak való kitettség alacsony. 

A 2G, 3G, 4G frekvenciának is már vannak biológiai és egészségügyi hatásai az emberekre és más élő szervezetekre. Több ízben dokumentáltak daganatos megbetegedéseket, spermakárosodást, növényekre és állatokra gyakorolt káros hatásokat.

MMW – milliméteres hullámok

A milliméteres hullám (angolul: millimeter wave, röv: MMW) rendkívül magas frekvenciájú (Extremely High Frequency – EHF) elektromágneses hullám. A Nemzetközi Távközlési Unió (ITU) meghatározása szerint a hullámsáv frekvenciája 30-300 gigahertz közötti (1 GHz = 109 másodpercenkénti rezgésszám). (Forrás: Wikipedia)

A milliméteres hullámokat fájdalomcsökkentésre használták a keleteurópai egészségügyi vizsgálatok során. (MMW = millimeter wave, 30 GHz – 300 GHz)

A milliméteres hullámokat használták tömegoszlatásra az Aktív Elhárító Rendszer (Active Denial System) elnevezésű, irányított energiákat kibocsátó fegyver esetében is.

A milliméteres hullámokat használják a telekommunikáció és okos eszközök kapcsolatához is.
Ebben az esetben a sugárzásnak való kitettség időtartama állandó. Míg az első két esetben, orvosi és katonai kitettség esetén ez az időtartam másodpercekben, percekben mérhető, a távközléskor ez folyamatos a nap minden percében.

A milliméteres hullámok elvileg nem hatolnak mélyen a bőrbe, célpontja a bőr felszíne, különösen az izzadtságmirigyek. A bőr az egyik legnagyobb szerv, mely elhatárol bennünket a környezetünktől. A rendszer jelzése be van ágyazva a bőrbe, mely összeköti az idegrendszert, az immunrendszert és a hormonrendszert. Tehát fennáll annak a lehetősége, hogy a bőr felszíne jelentősen károsodik.

Egyes frekvenciák szívritmuszavart vagy szabálytalan szívverést okoznak. A szem is nagyon érzékeny erre a sugárzásra, hosszan tartó kitettség esetén szürkehályogot is okoz. 

Egerekkel végzett laboratóriumi kísérletek bizonyítják, hogy károsodik az immunrendszer. Egyszeri adag után a fagocita aktivitás 50%-os elnyomást mutat egészséges egerekben.

Gyümölcslegyeknél embriókárosító hatást, születési rendellenességet tapasztaltak.

Kutatások bizonyítják továbbá, hogy a milliméteres hullámok antibiotikum rezisztenciát okoznak.

 A mikrohullámú sugárzás egészségügyi hatásai

A mikrohullámok olyan elektromágneses hullámok, amelyeknek a frekvenciája nagyjából 0,3-300 GHz közötti, ennek megfelelően a hullámhosszuk 1 m–1 mm között van. A határok nem szigorúak, és a nemrégiben kialakuló terahertzes tudományok megjelenésével módosultak is a korábbi értelmezésekhez képest. Ultramagas frekvencia: ultra-high frequency (UHF) (0,3–3 GHz); szupermagas frekvencia: super high frequency (SHF) (3–30 GHz); extrém-magas frekvencia: extremely high frequency (EHF) (30-300 GHz) (Forrás: Wikipedia)

Reprodukciós problémák 

meddőség, vetélés, fejlődési rendellenességek, magatartásproblémák az utódoknál, spermakárosodás, sterilitás, ADHD, autizmus, asztma

Rák

leukémia (főleg az adótornyok közelében élőknél), mellrák, agydaganat (meningioma, glioma), akusztikus neuroma (hallóideg daganat, a VIII-as agyidegen kialakuló daganat), pajzsmirigy daganat, nyálmirigy daganat

Elektromágneses túlérzékenység (electro-hyper-sensitivity) EHS

gyakori tünetei:
alvászavar, krónikus fáradtság, krónikus fájdalmak, memória romlás, agyköd, depresszió, szorongás, fülzúgás, szédülés, szív szabálytalanságok.

Ezeket a hatásokat kísérletek bizonyítják.

Néhány ezek közül:

Spermakárosodás, mely terméketlenséghez, végül sterilitáshoz vezet.
5G
Kép forrása: Dr. Magda Havas kísérlet

Kísérletet végeztek, mely során egészséges spermákat vizsgáltak, majd egy részüket kitették 2,4 GHz sugárzásnak, ami megfelel a wifi frekvenciának. 1 és 5 órás sugárzást vizsgáltak. 5 óra után alig mozogtak a spermák. 

Provokációs tanulmányok, melyekben a vérre és szívre gyakorolt mikrohullámú kitettség hatását vizsgálták.

A mikrohullámú sugárzás hatása a vérre
5G
Kép forrása: Dr. Magda Havas kísérlet

Egy csepp vért mintalemezre tettek (prof. Magda Havas vérét) és megnézték mikroszkóp alatt, mielőtt kitették volna sugárzásnak. A sejtek gömbölyűek és szabadon úsznak, kicsi, laza csoportosulásokban.

10 perc wifi sugárzás után a lemezen látható, hogy a sejtek összeragadtak. Az ilyen vér nem tudja hatékonyan szállítani az oxigént és a tápanyagokat a sejtekbe, és nem tud megszabadulni a sejtek által termelt salakanyagoktól sem. Ezt hívják Rolueaux formációnak.

Dr. Stephen Sinatra, világhírű kardiológus szerint a vérnek olyan állagúnak kellene lennie, mint a vörösbornak. Ehelyett legtöbbünk vére olyan állagú, mint a ketchup, és ez folyik az ereinkben. Ez a Relaoux formáció, melynek tünetei többek között a fejfájás, fáradtság, szédülés, zsibbadás, koncentrációs zavar, bizsergés, hideg végtagok, szív- és vérnyomás problémák, súlyos esetekben szívroham, agyvérzés. 

Hordozható telefon hatása a szívre

Amint a hordozható telefon bázisállomását az elektromos aljzatba tesszük, a telefon mikrohullámú sugárzást bocsát ki.

Kettős vak, placebo-kontrollos vizsgálatot végeztek. Sem a vizsgált alany, sem az eredményeket értékelő orvos nem tudta, mikor történik a sugárzásnak való kitettség. 

Egy 56 éves nő a hordozható telefon sugárzásának volt kitéve.
(Nő, 56 éves, 167 cm magas, 71 kg, 0+ vércsoport, pulzusszám ülő helyzetben 65, vérnyomás 123/76, vércukorszint 5,0 mmol/L, legutóbbi étkezés kb. fél órája)

5G
Kép forrása: Dr. Magda Havas kísérlet

A sugárzás alatt a pulzusszáma megemelkedett 65-ről 86-ra, majd a sugárzás megszűnése után, visszaállt. Ismételt sugárzáskor a pulzusszám megemelkedett 72-re.

A vizsgálat mutatja, milyen könnyen és gyorsan változik a pulzusszám. A szimpatikus idegrendszernek van egy felfelé történő szabályozása, a paraszimpatikus idegrendszernek pedig egy lefelé történő szabályozása, amely tipikus stressz válasz. A test stressz hatása alá kerül, mely megváltoztatja a működését, károsodáshoz vezet.

A mikrohullámú sugárzás biológiai hatásai és egészségügyi hatásai címmel egy szimpóziumot tartottak 1969. szeptember 17-19-én, Richmond, Virginiaban. 

Az itt előadott kísérletekről és tapasztalatokról Stephen F. Cleary egy 275 oldalas értekezést állított össze melyben többek között tényként fektetik le, hogy a mikrohullám közelében dolgozók rendre szívproblémákat tapasztalnak.

Kormányzati figyelmeztetések a sugárzás veszélyeivel kapcsolatban

1971-ben az Egyesült Államok kormánya több, mint 2000 dokumentumot idézett egy kiadványban, a mikrohullámú sugárzás káros hatásairól. 

2012-ben az akadémikus orvostudomány arra figyelmeztet, hogy az irányelvek nem felelnek meg a gyermekek rádiófrekvenciás sugárzással szembeni védelmének. Több kormány szerte a világon betiltja a wifi használatát az iskolákban és száloptikával rendelkező vezetékkel szerelik fel az iskolákat, melyek sokkal biztonságosabbak.

2015-ben 42 országból, 248 tudós írt alá egy nemzetközi tudósok által megfogalmazott beadványt az elektromágneses frekvenciákkal kapcsolatban (International Scientist EMF Appeal). Elküldték az Egészségügyi Világszervezetnek is, ami az Egyesült Nemzetek Környezetvédelmi programjának része, és figyelmeztettek a mikrohullámú sugárzásnak való kitettség veszélyeire.

A gyártók figyelmeztetnek arra, hogy a vezeték nélküli eszközöket tartsuk magunktól távol.

A biztosítótársaságok nem kötnek biztosítást a rádiófrekvenciás sugárzás által okozott egészséget veszélyeztető hatásokra.

Dr. Magda Havas

B.Sc. biológiából és PhD környezeti toxikológiából a Torontói Egyetem
1975 – Kutatás – extrém és hosszú távú savasodás és a fémszennyezés hatásai – Kanada, Smikoing Hills
Cornell Egyetem posztdoktori – kutatás – savas esők és az alumínium vízi ökoszisztémákra, pontosabban a vízi gerinctelenekre gyakorolt hatásai
Torontói Egyetem kutatások – kémiai szennyező anyagokkal kapcsolatos kutatások, az ivóvíz minőségével, a vízi gerinctelenekkel, a vízinövényekkel, a szárazföldi növényekkel és az emberi egészséggel kapcsolatos kutatások
1989 –  ontariói Peterborough-i Trent Egyetem docense
1990 – kezdődő kutatások – elektromágneses terek hatásai; különféle diagnosztikai eszközök pontosságátnak tesztelése; mikrohullámú sugárzás hatása növényekre és méhekre
2000 – első publikáció – alacsony frekvenciájú elektromágneses mezők kritikus áttekintése

teljesítményfrekvenciás elektromos és mágneses mezők intenzitását, a elektroszmog (köztes frekvenciák) az iskolákban, a földáram hatását a farmokon, a mikrohullámú sugárzás hatásait az emberekre

Cukorbetegekkel és szklerózis multiplexben szenvedő emberekkel érzékenysége az elektromágneses mezőkre

impulzusos elektromágneses tér (PEMF) terápia hatékonyságának vizsgálata

kutatás – a fény (az elektromágneses spektrum egy másik része) biológiai hatásai, az infravöröstől az ultraibolya sugárzásig, a hangrezgések és az ózon hatásai

Számos bizottság, kutató központ, egyetemi tanács, tudományos testület tagja.

(Forrás: https://theroselab.com/about/  https://magdahavas.com/biography/)

Dr. Stephen Sinatra

Dr. Stephen Sinatra az egyik legelismertebb és legkeresettebb kardiológus volt, akinek integrált megközelítése a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében revitalizálta a betegség legfejlettebb formáiban is szenvedő betegeket. Jól ismertté vált a hagyományos orvoslás integrálása a kiegészítő táplálkozási, lelki-testi és egyéb, a szívet gyógyító életmód-megközelítésekkel.

Több mint 40 éves klinikai gyakorlatot, kutatást és tanulmányokat folytatott. 
Dr. Sinatra felismerte, hogy a szervezet energiatermelését támogató tápanyagok – különösen a CoQ10 – kiegészítő alkalmazása és a pszichoterápia milyen óriási változást hozhat páciensei életébe. 

Több mint egy tucat könyv szerzője volt.

Az American College of Cardiology munkatársa
Az American College of Nutrition munkatársa
Igazgatósági tanúsítvánnyal rendelkező, Amerikai Belgyógyászati Tanács
Igazgatósági okleveles, American College of Cardiology
Okleveles bioenergetikai pszichoterapeuta, Massachusetts Society of Bioenergetic Analysis
Tanúsítvánnyal rendelkező, American Board of Anti-Aging Medicine
Okleveles táplálkozási szakértő, Amerikai Táplálkozási Tanács
Koenzim Q10 (CoQ10)
Dr. Sinatra volt az egyik első kardiológus, aki felismerte a Q10 koenzim (CoQ10) fontos gyógyító erejét – amely beindítja az energiatermelést a tested minden sejtjében, beleértve a szívedet is.

(Forrás: https://www.healthydirections.com/dr-stephen-sinatra)

Stephen F. Cleary

1958 – New York University College of Engineering (B.S.) szerzett vegyészmérnöki egyetemi diplomát
1960 –  Rochesteri Egyetemen szerzett mesterképzést sugárzási biofizikából
1964 – Ph.D. a New York-i Egyetem biofizika és statisztika szakán
1964-ben csatlakozott a fiziológia és biofizika szakhoz, és 38 évig volt a tag. Nemzetközileg elismert a nem ionizáló sugárzással kapcsolatos kutatásaiért, különös tekintettel a mikrohullámú sugárzásra és a mobiltelefon-frekvenciákra emlőssejteken egyrétegű kultúrákban és szuszpenziókban. A cél kettős volt: az emberek és más élőrendszerek biztonságos expozíciós szintjének meghatározása, valamint annak meghatározása, hogy ezek a mezők hasznosíthatók-e hasznos célokra, például szövetregenerációra vagy sebgyógyításra. Kiváló pályafutása során a NASA, a DHHS, a DOD, az Atomenergia Bizottság, az NIH, a NIOSH, az OSHA, az EPA, a CDC, a Radiológiai Egészségügyi Irodának és a Nemzeti Tudományos Akadémiának konzultált, valamint alapítója és alapító testületi tagja volt a Bioelectromagnetics Societynek.  

(Forrás: https://physiology.vcu.edu/about/news/cleary_2016/)

Az írás Dr. Magda Havas 5G-ről szóló előadása alapján készült

A linkre kattintva elérhető Dr. Magda Havas előadása az 5G kísérletről, magyar felirattal.

5G

A sungit kristály, különösen a piramis formájú, védelmet nyújt a kibocsátott elektroszmog ellen. Az 5G sugárzás kivédésére is hatékonyan működik.

Találd meg kedvenc sungit kristályod itt.

Spirituális Ajándék FB csoport

Narvál Kristály ásványbolt