A kristályok tisztítása

kristály
Általában a kristályokat érdemes időnként megtisztítani minden magukba szívott és hozzájuk tapadt érzéstől, gondolattól, energiától, hogy megújuljanak, feltöltődjenek.

Ezt többféleképpen is megtehetjük:

☀ A nap ereje nagyon jó tisztító és feltöltő hatású. Tegyük ki a kristályokat a napfényre egy-két órára. Kérjük meg a segítőinket, angyalokat, a nap tüzét, hogy erősítse és támogassa a folyamatot. Tegyük mindezt a szívünkből fakadóan, saját jó érzéseink szerint.
A tűz erejét segítségül hívhatjuk úgy is, hogy egy gyertya lángján áthúzzuk a kristályt.

? A hold fénye különleges erővel rendelkezik, képes megújítani és megtisztítani a kristályokat. Tegyük ki az ablakba vagy a teraszra egy éjszakára a kristályokat. Szívünkből fakadóan kérjük meg a hold erejét, hogy támogassa a folyamatokat.

? A víz hasonló jó módszer a kristályok megtisztításához, megújulásához. Tegyük folyóvíz alá, vagy egy tál vízbe a kristályokat egy kis időre. Hasonlóképpen, ahogy a napra tettük, kérjük segítőink, angyalok, a víz erejének támogatását.
Fokozhatjuk a hatást, ha a tál vízbe teszünk néhány darab nyers sungit kristályt is.

? Tisztíthatjuk a kristályokat egy tisztító hatású füstölővel is. Nagyon jó lehet erre pl.: tömjén, copal, palo santo, zsálya. Engedjük, hogy a füst körbeölelje a kristályokat egy kis ideig. Kérjük meg a füstölő szellemét, segítőinket, angyalokat, hogy támogassák a folyamatot. Ahogy tettük ezt a nap, vagy a víz segítségül hívásakor, szívünkből fakadóan, saját jó érzéseink szerint.

⚜ Kérhetünk tisztítást egy ima által is, melyben kérjük az égiek, angyalok, tündérek segítségét. Szóljon az ima szívünkből, szeretetből, lelkünk hangján.

⚜ Tisztíthatjuk a kristályokat meditációban is, melyben elvisszük egy vízesés alá a kristályt és a víz erejét kérjük a tisztításhoz. Vagy felrepítjük a napba és megkérjük, hogy tisztítsa meg a kristályunkat. Vagy hívjuk segítő angyalainkat és kérjük, látjuk, amint égi erejükkel megtisztítják a kristályunkat. Számos más mód is hatásos lehet, csak a kreativitásunk szab határt.

?Ha van rá lehetőségünk, vigyük ki a kristályokat a természetbe, az erdőbe, egy csendes tisztásra. Tegyük le a fűbe, vagy egy fa tövébe és kérjük meg Földanyát, a fát, a természet angyalait, tündéreit, hogy tisztítság meg, töltsék fel, újítsák meg kristályainkat. Hagyjuk ott őket egy-két órára.

? Ha találunk egy kis patakot, ha nem sodorja el a víz, tegyük bele a kristályokat és kérjük a tisztítást.

❄ Télen kivihetjük a kertbe, tegyük be a hóba, takarjuk is be vele egy kis időre. A kristályosodott víz csodásan rezonál a kristályok szerkezetével, kérjük meg a tisztításra, megújításra.

? Vannak olyan kristályok, melyek képesek megtisztítani a többi kristályt. Ilyen a karneol, a szelenit és a hegyi kristály is. Tegyük a karneolt, vagy a szelenitet a többi kristály közé, mellé és kérjük meg, hogy fejtse ki hatását. Vagy egy szép hegyikristály csoportra helyezzük rá a kristályunkat egy éjszakára.

Néhány kristály öntisztuló, nem tartja meg a negatív energiákat, nincs szükségük tisztításra. Ilyen a kianit, a citrin, az azesztulit, a sungit.

Vannak kristályok, melyek kifakulhatnak, megváltozhat a színük, ha tartósan napfény éri (pl.: cölesztin).
Vannak, melyeket nem ajánlott vízbe tenni, mert könnyen feloldódhatnak, károsodhat a szerkezetük (pl.: szelenit). Számukra válasszunk másfajta módot. Tisztítás előtt mindig olvassunk utána.

Mennyi időközönként érdemes tisztítani?

Ez mindig függ attól, milyen folyamatokban segít nekünk a kristály, mennyi ideig, milyen gyakran. Ha egy kristályt mindig a párnánk alatt tartunk, érdemes egy-két naponta megtisztítani.

Ha rég nem találkoztunk a kristállyal, mert egy ládika mélyén rejtőzött a polcon, mielőtt foglalkozunk vele, szintén érdemes lehet megtisztítani. De ezt azonnal érezzük, ha a kezünkbe vesszük. Lehet, hogy boldogan pihent rejtekén és készen áll a közös munkára.

Ha ajándékba kaptunk vagy vásároltunk egy kristályt, ajánlott megtisztítani, mielőtt foglalkozni kezdünk vele.

Legyen sok örömünk a kristályokban, élvezzük varázslatukat, támogassuk egymást közös utunkon!

Narvál Kristály

Narvál Kristály ásványbolt